Раждане

1997

Петър Петров e роден в 7-мия месец на 24 Март, 1997 година в град Исперих. Няма брат или сестра, неговият баща е международен шофьор на камион, а майка му дълги години работи като чистачка в завод за фаянсови плочки.

Детство

2000

Като дете обича да спортува с приятели и да гледа филми с бойни изкуства или записи на олимпийските игри. Често пътувал из България с баща си, който го взимал със себе си на работа.

Семейна среда

2005

Петър помагал винаги на своите родители, но в неговия дом семейната атмосфера не била благоприятна и трайните скандали между баща му и майка му го провокират да се отдалечи от тях. Започнал да не се прибира по цял ден, за да избяга от проблемите вкъщи. Той се изолира и намира спасение в спорта.

Борба

2006

Докато баща му е на път, а майка му на работа, през деня той дели стаята си със своя дядо, който е алкохолик и ежедневно бил предизвикан да се бори с критики му. Този период отключва стремежа му винаги да се доказва.

Брейк танци

2007

На 11 години се увлича по уличните танци и започва да танцува пред паметника в града, както и по коридорите в училище, учи се от по-големите и дори участва в състезания. В този период Петър развива движенията на тялото си, които му дават самочувствието да продължи да разкрива своя потенциал.

2007

Той споделя, че на тази възраст брейк танците му помагат да разбере чувството за ритъм, музика и движения, които развиват неговата концентрация, кординация, гъвкавост, сила и най-вече желанието му да се усъвършенства.

Волейбол

2008

На 12 години неговата учителка по физическо, а по късно и треньор, забелязва таланта му и го кани да се присъедини към клубния отбор на града. Той се доказва и го избират за капитан на отбора. Тренира 5 дни в седмицата, а през уикендите няколко пъти в годината пътува из цяла България на регионални и национални състезания.

2012

Петър играе на позицията разпределител, която е най-отговорна и учи стратегии, чрез които използва потенциала на играчите най-ефективното за победа на мачовете, които ги отвеждат до няколко републикански отличия.

2013

Тийнейджърските му години минават в залата по волейбол в продължение на 7 години. Бил е избиран за един от най-добрите спортисти в града и награждаван за своя принос като капитан, както на клубния, така и на училищния отбор в две различни възрастови групи.

Фитнес

2014

Той не успява да се запише в спортно училище и да продължи спортната си кариера заради максималния си ръст от 174 см, който го принуждава да се откаже от мечтите си да стане професионален волейболист. Въпреки това не губи кураж и на 15-годишна възраст започва да тренира по лостове и успоредки като се стреми да усъвършенства своята физическа сила.

Футбол

2015

В началото играе футбол с приятели, а по-късно се увлича и започва да играе по селски мачове. Записва се в клубния отбор и участва на няколко мача за училищния отбор. След 3 години тренировки и добро предстаявне той се ентусиазира и мечтае за футболна кариера. Отива на тренировка в отбора на Спартак Варна и отбелязва 4 гола. Треньорът го кани да се запише в отбора и в местното спортно училище, но след неодобрението на своите родители той се отказва от футбола завинаги.

Литература

2016

В последната година в училище, преподавателката му по литература Румяна Неделчева го съветва да чете и да бъде по-сериозен към училищните задачи. Тя успява да го мотивира да повярва в себе си и той се влюбва в литературата. Започва да чете книга след книга на най-големите имена в световната литература. Вдъхновен да изрази своят мироглед дори започва да пише стихотоврения и печели няколко конкурси.

Университет

2016

През 2016 г. Петър избира спортната журналистика и бива приет във великотърновския университет в специалност Журналистика. Той става отговорник на групата и степендиант с отлично представяне в различни проекти и събития. В студентските си години той изучава историята и теоретическите основи на журналистиката, медиите, рекламата, връзките с обществеността и публичната комуникация. Пише статии, коментари, анализи, репортажи и взима интервюта от хора в различни области, участва в дискусионни упражнения и семинари.

Бойни изкуства

2016

В първата си година в университета след съвет от приятел Петър започва да тренира тайландското бойно изкуство ,,Муай Тай‘‘ в клуб ,,Ча-На“ в град Велико Търново. Този спорт му припомня за страстта към спорта.Там среща Досьо Досев - един от пионерите на този спорт в България, от който научава много. Петър споделя, че откриването на залата и треньора, и най-вече този вид бойно изкуство му помагат да изгради психическа и физическа издръжливост.

Анимация

2017

Първата работа на Петър е като аниматор в хотел на морето, където работи с туристи от над 10 държави. Там той усъвършенства езиците си. Създава контакти, приятелства, и изживява едни от най-незабравимите лета в студентските си години.

2017

Той работи в общо 5 хотела на различни морски курорти. Опитът му от брейк танците и спорта му помагат да организирва спортни турнири и танцувални представления с туристите. През деня организирва игри по волейбол, футбол, тенис на маса, стрелба с лък, баскетбол,боча, както за деца, така и с техните родители, а вечер участва в комедийни скечове на сцена.

Първи стъпки в бизнеса

2018

След успешното си представяне и положителните отзиви от гостите на хотела, собственикът на хотела му предлага да ръководи анимацията за следващия сезон. Петър получава своята възможност, ентусиазира се, започва да ходи по семинари, чете книги за бизнес, които отварят съзнанието му към процесите в една организация, бизнес етиката и маркетинга. Сформира свой екип и създава бранда ,,Пепино“ - фирма за хотелска анимация, която се проваля още през първата седмица от началото на сезона заради криминалната среда, в която попада, разминаваща се от предприемаческите му амбиции и очаквания.

Яхтен туризъм

2018

След разочарованието той решава да се свърже с капитана на яхта, с който се запознава на юбилей на 60-годишен холандец (гост на хотела). Предлага му да работи за него като промоутър. Със знанията по реклама и връзки с обществеността от университета Петър започва да раздава флаери, рекламира услугата - разходка с яхта в социалните мрежи и помага в организацията на плаванията. Там той придобива опит, създава контакти и получава знания за туристическия бизнес с яхти.

Работа на речен круиз

2019

В университета Петър открива страстта си да чете и да пише за успешните личности и организации, които го вдъхновяват да преследва мечтата си и никога да не се отказва. След работата на яхта, Петър се насочва към корабите заради условията и доброто заплащане. Той цели да събере капитал, с който да създаде своя онлайн медия. Започва да работи за най-голямата компания от речни круизи в света. Без никакъв опит като обслужваш персонал, той започва да работи като мияч в кухнята на кораб пътуващ по маршрута Будапеща (Унгария) - Нюрнберг (Германия)

2019

Това е един от най-трудните периоди в живота му, който му дава най-важните уроци. Настанени в малка каюта.Той и негов колега мият съдовете за цялостния персонал на кораба от 250 души всеки ден, по цял ден, в продължение на 30 дни без почивен ден. Освен това са помагали на готвачите с белене на картофи, лук, чесън, ябълки и моркови, както и почистване на кухнята, коридорите и складово помещение.

2019

Със своите знания за бизнеса и доброто си отношение започва да печели допълните пари от бакшиши, които американците му оставяли след като ставал в 3 сутринта да взима куфарите от стаите им и ги прехвърлял до автобусите всеки път, когато напускали кораба.

Студентска бригада в САЩ

2020

2020 е неговата последна година в университета и докато все още има студентски права той решава да се запише на бригада в Америка и да работи като спасител на басейн в щата Ню Джърси. Започва да плува, за да издържи курса от Американския червен кръст. Преминава обучението и на последния ден затварят басейните заради обявяването на карантината, предизвикана от глобалната пандемия.

КОВИД?

2020

Настъпва карантина и хаос по цял свят. Петър осъзнава, че всеки труден период крие възможност. Не успява да замине за Америка, но започва да се подготвя за държавния изпит в университета. Завършва своето висше образование успешно и получава бакалавърска степен в сферата на Журналистиката и медиите.

Предизвикателсво

2020

Напрежението от карантината той преборва с ново предизвикателство и започва да тича на дълги разстояния, за да участва на планински маратон. Започва с 5 до 10 км, а по-късно от 15 - 20 км и дори достига 25 км - половин маратон. Месеците на пандемията той прекарва в бягане по 100 км на месец.

Планински маратон

2020

Участва на първия си планински маратон с разстоянието от 14 км и завършва на 23-то място от повече от 300 бегачи, преминавайки през хълма Царевец и едни от най-красивите гледки на Търново.

Колоездене

2020

В този период Петър печели и медал на виртуален маратон по колоездене, на което изминава 90 мили (145 км) римският път, наречен ,,Адрианов вал“, който се намира в северната част на Англия на границата с Шотландия. Мечтае и започва да се готви за на най-трудният ултра триатлон в света - IRONMAN.

Събития

2020

Посещава събития, на които интервюира и събира ценна информация от успешни предприемачи и спортисти, която се стреми публикува в своя сайт.

Философията ,,The Journey‘‘

2020

След всички успехи и неуспехи. Петър не може да се справи с най-трудната си задача: Да разбере своето призвание и коя е неговата страст? - дилема, която затруднява голяма част от хората по света. Той мечтае да бъде успешен и започва да преследва успеха и всички успешни личности, чете и взима информацията им, технитете похвати, примери, съвети и стратегии.

2020

Започва да пътува по света като експериментира чрез себе си наученото. Усъвършенства се и постига успехи с цената на здрав и упорит труд, достига до решението да създаде своя медийна платформа, с която да вдъхнови и да образова аудиторията си чрез документирането на своя път към успеха, към който се стреми от дете...

Мисия

2020

Петър: Чувството да бъдеш победител и да обичаш това, което правиш е най-голямото възнаграждение, което имаме способността да си заслужим, но малка част от хората се стремят към личностно усъвършенстване. Искам да посветя живота си в това да помогна на хората да открият страстта си и да заживеят живота си пълноценно, защото всеки един има определено призвание, което аз вярвам, че може да отключи.